All-in – det är när man satsar i poker alla sina marker i handen. Resultaten kan varieras – du kan både vinna mycket eller förlora allt – så det är mycket viktigt att agera rätt i tiden och dröja inte.

Spelaren som går i all-in deltar inte i vidare spel och kan inte påverka spelets fortsättning. Spelarens kort ligger då i showdown. Endast om alla spelare viker, kan all-in spelare ta vinsten utan att visa sina kort.

Det finns flera grundläggande orsaker varför man ska gå i all-in och satsa allt

  • spelaren har mycket starka kort eller han/hon lyckades samla mutter kombinationen, så spelaren är säker att han/hon ska synas;
  • en bra kombination av kort eller en stark dragning, med misstanke om att motståndaren bluffer;
  • spelaren föredrar ett aggressivt spel och slår därför ut svaga motståndare från spelet.

  • bluff;
  • spelaren har redan investerat mycket chips i banken eller vill bara tävla om en stor kruka;
  • har inte många chips kvar och måste gå all-in bara för att kunna stanna i spelet – men oddsen säger att det är rätt sak att göra.

När man ska inte gå i all-in

  • spelaren har mycker bra kort men nästan alla andra har lagt sig och potten är låg,
  • spelaren har en imponerande hand och som bara förbättras men det är inte fantastiskt – om andra spelaren har det samma och fortsätter att höja, de har något formodlogen bättre.  

All-in som en bluff

All-in-taktiken kan vara bluffarens bästa strategi, men bara i rätt tid och med rätt mängden chips. Vi anför ett exempel:

Din motståndare satsar efter floppen. Du är säker på att motståndaren har något men han/hon kommer troligen att lägga sig om de tycker att du har något bättre. Dessutom har de inte många chips kvar så de skulle hellre lägga sig än att riskera att förlora dem.

I den här situationen skulle all-in kanske fungera, men det skulle en säker höjning göra också samma effekt –  resultat är samma med mindre risk.

Gå all-in eftersom du kan

Poker är ett informationsspel. Du följer dina motståndares ansikten och kort och de följer dig. Om du alltid satsar blygsamt på en bra hand för att lura folk på så kommer de så småningom att förstå vad du håller på med – och din rätt bra, klassiska taktik kommer att sluta fungera.

Så en dag, helt oväntat, skjuter du alla dina chips. Folk antar att du bluffar, synar dig och du går iväg med handen, plus en säck med chips. Tack för det.

Det är all-in fördelar. När det fungerar finns det ingen bättre känsla i hela pokeruniversum. Men du måste använda taktiken sparsamt och av mycket, mycket goda skäl.

Så nu vet du.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *